top of page

MAKEA

El col·lectiu Makeatuvida és una entitat sense ànim de lucre de caràcter social i educatiu que treballa en el territori, on es troben els mons del disseny i l’ecologia.

Les seves pràctiques van dirigides a fomentar el disseny obert, l’intercanvi de coneixements i la creativitat col•lectiva. Totes aquestes pràctiques s’encaminen a aplicar la reutilització en diferents contextos i situacions.

 

 

 

 

 

 

 

 

ALBERT GUSI:

Artista català nascut el 1970 que normalment treballa des del camp de la fotografia

elaborant uns projectes que tenen una mirada cp al paisatge i moltes vegades fa obres fotogràfiques o performances.

Mostra un profunda admiració i se sent vinculat amb el territori del seu país i a través de les seves obres mostra diferents maneres de mirar el paisatge, recordar-lo i trnasformar-lo, fent-lo així el protagonista.

La seva intenció és que l'espectador es questioni l'ús que fa de la naturalesa i sovint introdueix algun element interctiu amb el públic.

Va estar en diferents tallers i estudis de fotografia, va treballar amb Laura González i amb Joan Fontcuberta, dos fotògrafs.

JOAN FONTCUBERTA:

Fotògraf nascut el 1955 a Barcelona amb molta porjecció internacional. A més de fotògraf és teòric de la imatge fotogràfica i editor fotogràfic i ha impulast la fotografia contemporània amb diverses exposicions i esdeveniments.

Va ser un dels fundadors de la revista PhotoVision, l'any 1980, especialitzada en fotografia i publicada en castellà i anglès. La seva producció artística gira entorn la versemblança de la imatge i la capacitat de representar la realitat. De fet, moles de les seves obres són peròdies que activen la il·lusió de l'espectador iavisen del perill de la transmissió pública del coneiexment.

És llicenciat en ciències de la informació i ha estat professor de la facultat de belles arts de la Universitat de Barcelona.

Ell mateix s'autodefineix com artista conceptual que amb la fotografia investiga les possibilitats de manipulació fotogràfica i els límits entre el gènere fotogràfic i el pictòric.

 

 

MARCEL·LÍ ANTÚNEZ:

Marcel·lí Antúnez, nascut a Moià el 1959 és un dels artistes catalans més reconeguts internacionalment en l'ús de les tecnologies digitals en l'àmbit de la performance mecatrònica i la instal·lació.Combina art electrònic i expreimentació escènica.

En la seva trajectòria ha desenvolupat un univers visual personal i icònic basat en una reflexió sobre sistemes de producció artística.

Ha realitzat instal·lacions i performances a musesu, galeries, taetres, espais no convencionals... En diversos països.

La seva obra inclou performances mecatròniques en ocasions amb robots, instal·lacions interactives i col·laboracions amb col·lectius entre els que destaquen la Fura dels Baus del que va ser fundador i líder en els anys vuitanta. 

MARTIN PARR:

Artista nascut el 1952 al Regne Unit que se centra principalment en la fotografia i la documentació social. Les seves fotografies poden semblar exagerades i grotesques ja que escull uns colors i motus estranys, descarats i amb perspectives poc habituals. Les seves obres són crítiques, de seducció i d'humor, i són força originals i entretingudes per al públic. Són comprensibles però al mateix temps mostren una manera de veure el món on vivim.

En moltes de les seves fotografies hi apareixen l'oci, el consum i la comunicació i examina les característiques nacionals i fenòmens internacionals en els seus viatges per entendre les peculiaritats culturals. Parr crea la seva pròpia imatge de la societat, fent-nos veure coses que sempre ens han semblat familiars d'una nova manera.

A més sensibilitza el nostre subconscient i, un cop vistes les seves fotografies, continuem descobrint aquestes imatges una i altra vegada en la nostra vida quotidiana i ens reconeixem dins d’elles. L’humor d’aquestes fotografies ens fa riure de nosaltres mateixos, amb una sensació de reconeixement i d’alliberament.

 

 

 

 

CRISTINA DE MIDDEL:

Fotògrofa nascuda a Alacant el 1975. Ha estudiat fotoperiodisme, té un màster en fotografia i un en Belles Arts. Investiga la relació entre la fotografia i la relaitat amb pràctiques fotogràfiques documentals i conceptuals altres personals on es qüestiona el llenguatge de la fotografia i la frontera entre realitat i ficció.

Va treballar com a fotoperiodista per a diferents diaris espanyols o ONG's fins que va decidir dedicar-se a un treball més artístic i personal. El seu treball artístic s'ha exposat en diverses galeries i ha guanyat diversos premis. 

 

 

PEP DURAN: 

Pep duran és un escultor, decorador i director artístic de cinema nascut a Vilanova i la Geltrú el 1955. Treballa en escenografies i vestuaris. Al llarg de la seva trajectòria ha treballat conceptes com l'espai i la narració, el pas del temps, la búsqueda d'objectes i records, històries sense paraules...

Ha participat en nombroses produccions teatrals i cinematogràfiques i és llicenciat en escenografia i figurisme a l'Escola Superior d'Art Dramàtic de barcelona, moment a partir del qual la seva trajectòria com a artista se centra en la construcció i representació de l'espai, és a dir la posada en escena.

 

Amb la seva obra intenta arribar als origens, utilitzant objectes que existeixen en el seu entorn vital, els quals tendeix a acumular-los per representar la seva relació amb el treball artesanal. Així i tot, la seva intenció no és fer obres autobiogràfiques, sinó que siguin la seva biblioteca d'objectes.

VÍCTOR PAPANEK: 

Artisya disenyador, autor, educador i activista nascut ql 1923 a Viena i mort el 1998.  Defensava la concepció social i ecològicament responsable de productes, eines i infraestructures de la comunitat. Va criticar els productes manufacturats que no eren segurs, adaptats, o inútils.  Va estudiar sobre la responsabilitat social del dissenyador contemporani, i amb les deves idees i crítiques es va fer educador.

Els seus productes van ser considerats un exemple i estímul per molts dissenyadors. Va ser un filòsof del disseny i, com a tal, va ser un promotor dels objectius del disseny i enfocaments que incrementaven la sensibilitat cap a consideracions socials i més ecològiques. 

Va crear productes que servirien per a les necessitats de le spersones que vivien en males condicions i va intentar promoure la idea que el món seria millor si cada dissenyador dediqués més temps a productes que solucionéssin problemes reals.​

PAULA SHER

Paula Scher va neixer a Washington el 6 octubre del 1948, és una dissenyadora gràfica i artista nord-americana.

És una de les dissenyadores gràfiques més influents de l'món, es troba entre la cultura pop i les belles arts en el seu treball icònic, intel·ligent i accessible, les seves imatges han entrat en la llengua vernacla nord-americana. Scher ha estat sòcia a l'oficina de Pentagram a Nova York des de 1991.

Va començar la seva carrera com a directora d'art en la dècada de 1970 i principis de la de 1980, quan el seu enfocament eclèctic cap a la tipografia es va tornar altament influent. Scher ha desenvolupat sistemes d'identitat i la marca, materials promocionals, gràfics ambientals, envasos i dissenys de publicació per a una àmplia gamma de clients que inclou, entre altres,  Coca-Cola.

Durant el transcurs de la seva carrera, Scher ha rebut centenars d'honors i premis de la indústria.

 

 

 

 

 

 

bottom of page